malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Mielone z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo lubię dodawać do zwykłych mielonych składniki nowe, a także przyprawy. Dzięki temu powstają smaczne dania.

Mielone z kapustą

Składniki:

Mielone z kapustą

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 2 jajka,
  • 1 kajzerka,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka majeranku,
  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • 3 liście kapusty.

Sposób przygotowania:

Mielone z kapustą
Mięsko wyrabiamy z jajkami oraz zamoczoną odciśniętą kajzerką, solimy, pieprzymy, dodajemy majeranek i odstawiamy. Kapustę oraz cebulę drobno siekamy, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, przesmażamy, studzimy i dodajemy do mięsa. Wyrabiamy masę i formujemy mokrymi dłoniami kotlety, które smażymy na złoto. Podajemy z ziemniakami.