iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Mielone z kaszą z sosem pieczeniowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Moja rodzinna bardzo je lubi :)

Mielone z kaszą z sosem pieczeniowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone z kaszą z sosem pieczeniowym

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z kaszą z sosem pieczeniowym
Kasze gotujemy w osolonej wodzie- studzimy . Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną cebulę ,wyciśnięty czosnek ok 2 ząbków ,zimną kasze ,posiekaną natkę pietruszki.Doprawiamy solą ,pieprzem .Mieszamy ręką ,dodajemy jajko . Mieszamy dosć długo ,klopsiki będą bardziej kruche..Formujemy klopsiki,obtaczamy w mące .Smażymy na patelni. Gdy będą usmażone zalewamy je ,rozprowadzonym w wodzie sosie pieczeniowym według przepisu na opakowaniu.Dusimy aż sos zgęstnieje .Podajemy z duszonymi ziemniakami .
Mielone z kaszą z sosem pieczeniowym
Do miesa mielonego dodajemy posiekana cebulę ,wyciśniety czosnek ,posiekana natkę
Mielone z kaszą z sosem pieczeniowym
Mięso dobrze wyrabiamy ręka klopsy po usmażeniu będą pulchne