Sposób przygotowania:
Mielone z natką pietruszki
W maszynce mielimy mięso, pół cebuli, 2 ząbki czosnku i 1 kajzerkę. Kajzerkę namaczamy wcześniej w wodzie i do mielenia wyciskamy nadmiar wody. Po zmieleniu w maszynce natkę pietruszki drobno kroimy i wrzucamy do miski razem z jajkiem. No i wszystko mieszamy. Dodajemy soli, pieprzu i przyprawy do mięsa mielonego do smaku a także 4 łyżki bułki tartej, ale to już wg uznania. Kiedy mięso jest dokładnie wymieszane z pozostałymi składnikami, nasypujemy na talerz bułki tartej i rozpoczynamy lepienie niewielkich kulek. Obtaczamy każdą ulepioną kulkę w bułce tartej i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Następnie widelcem lekko rozgniatamy, żeby mielone nie były ani grube ani cienkie. Po usmażeniu wykładamy na talerz i podajemy np z ziemniakami. Smacznego:)
Goodfood
milikati
joasja