Sposób przygotowania:
Mielone z opaską
Bułkę namaczamy w wodzie. Do mięsa dodajemy, sól pieprz do smaku i wodę, energicznie wyrabiamy aż mięso wchłonie całą wodę. Cebulę ucieramy na drobnej tarce, dodajemy do mięsa oraz odciśniętą bułkę. Wbijamy jajko i wyrabiamy aż masa będzie jednolita, a bułka niezauważalna. Dosypujemy manny i odstawiamy do lodówki aby stężało. Jeśli po 30 min nadal jest rzadkie dodajemy jeszcze odrobinę manny. Boczek powinien nie być za szeroki, jeśli jest dość duży przecinamy plastry wzdłuż na węższe i spinamy końce wykałaczką. Do tak powstałego koła nakładamy porcję mięsa i lekko ugniatamy. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron.
zufikowo
Ela Dz
Bierz słonko...a śmiało:)