mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Mielone z patelni z kalarepą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Potrawa o pikantnym smaku z serem gorgonzola

Mielone z patelni z kalarepą

Składniki:

Mielone z patelni z kalarepą

 

Sposób przygotowania:

Mielone z patelni z kalarepą
Kalarepki obrać, umyć, pokroić w sporą kostkę. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić na połówki. Cebule obrać, umyć, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć mięso, aż powstaną grudki. Dodać cebulę, kalarepkę i pieczarki, wymieszać i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem, papryką, wlać bulion. Przykryć i dusić 15minut. Ser gorogonzola pokruszyć, dodać do potrawy, wymieszać, chwilę podgrzewać. Jeszcze raz przyprawić solą i pieprzem, od razu podawać.