aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Mielone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne kotleciki z mięsa mielonego z pieczarkami i cebulką. Podane w towarzystwie sosu poziomkowego.

Mielone z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mielone z pieczarkami
Pokroić cebulkę w kostkę i zeszklić na patelni.Dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć. Przyprawić pieprzem i solą. Odstawić do ostudzenia. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą, ostudzone pieczarki z cebulką, pieprze i sól. Lepić kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać w bułce tartej i smażyć.
Mielone z pieczarkami
pieczarki podsmazane z cebulka na patelni
Mielone z pieczarkami
do miesa mielonego dodajemy jajko , bulke tarta
Mielone z pieczarkami
mieszamy mieso mielonego z pieczarkami z cebulka
Mielone z pieczarkami
kuleczki smazymy na rozgrzanym tluszczu.