malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Mielone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Proste danie a zarazem doskonałe urozmaicenie tradycyjnych mielonych. Można podawać z ziemniakami lub ryżem.

Mielone z pieczarkami

Składniki:

Mielone z pieczarkami

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 1 kajzerka,
  • łyżeczka majeranku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 30 dag pieczarek,
  • dymki ze szczypiorem.

Sposób przygotowania:

Mielone z pieczarkami
Bułkę moczymy w mleku, odsączamy dodajemy do mięsa, wbijamy jajka, dodajemy majeranek, solimy, pieprzymy. Dymki siekamy ze szczypiorem dodajemy do mięsa. Pieczarki gotujemy chwilę w słonej wodzie, odsączamy siekamy drobno, mieszamy z pozostałymi składnikami, wyrabiamy masę, formujemy kotlety i smażymy na złoto na oleju.

Tagi:

mięso