polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Mielone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mój sposób na kotlety mielone.

Mielone z pieczarkami

Składniki:

Mielone z pieczarkami

 

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 4 łyżeczki przyprawy do mielonego
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mielone z pieczarkami
Cebulę i pieczarki obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać cebulę, czosnek , pieczarki, odciśniętą bułkę , jajko oraz przyprawy. Dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.