pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Mielone z pomidorową nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kotleciki mielone z pomidorowym posmakiem

Mielone z pomidorową nutą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone z pomidorową nutą

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
  • ½ cebuli
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżeczki kminku

 

Sposób przygotowania:

Mielone z pomidorową nutą
Mięso mielone przekładamy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy trochę tartej bułki. Doprawiamy majerankiem, przyprawą do mielonego mięsa, wsypujemy drobno posiekaną cebulę, kminek i keczup. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. delikatnie formujemy kotleciki i panierujemy je w odrobinie tartej bułki. Smażymy po ok 3 minuty z każdej strony.
Mielone z pomidorową nutą
Mięso mieszamy z jajkiem i tartą bułeczką
Mielone z pomidorową nutą
Dodajemy przyprawy i keczup i dobrze wyrabiamy
Mielone z pomidorową nutą
Delikatnie panierujemy z obu stron w tartej bułce