Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Mielone z zieleninką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mielone odrobinkę urozmaicone - z dużą ilością zieleninki

Mielone z zieleninką. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone z zieleninką.

 

  • 400g mięsa mielonego

 

  • garść siekanego lubczyku, szczypiorku, pietruszki

 

  • 3-4 kromki suchego chleba lub bułka

 

 

  • szklanka wody

 

  • mała cebula

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z zieleninką.
Mięso mielone wrzucamy do miski. Cebulkę obieramy i siekamy, dodajemy do mięsa. Chleb lub bułkę namaczamy w wodzie, odciskamy i dodajemy. Przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami. Dodajemy siekaną zieleninkę i wyrabiamy wszystko razem dokładnie. Następnie podlewamy masę wodą i znów wyrabiamy. Dolewamy tyle wody, ile wchłonie masa (dzięki niej kotlety nie będą tak łatwo przywierać do patelni). Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na brązowo.
Mielone z zieleninką.
Do kotletów najlepiej włożyć namoczoną suchą bułkę, ja akurat miałam chleb
Mielone z zieleninką.
Masę na kotlety należy dokładnie wyrobić, żeby wszystko się ze sobą wymięszało