Sposób przygotowania:
Mielonka z chrzanem i ziołami.
Mięso indycze opłukać,osuszyć i zmielić nawet dwukrotnie przez
maszynkę do mięsa,wbić jajo surowe,dać przyprawy i zioła.Wymieszać,a następnie zrobić w masie mięsnej kilka otworów
napełniając je chrzanem,aby powstał "kwiat chrzanowy"po wyjęciu z piekarnika.Formę cwibakową natłuścić i wyłożyć pergaminem,a pi-
-ekarnik nagrzać do 170-180 st.C.Wstawić formę z mielonką do pi-
-ekarnika i piec ok.godziny lub ponad.Wyjąć,ostudzić i wybić mielo-
-nkę,układając formę do góry dnem.
maszynkę do mięsa,wbić jajo surowe,dać przyprawy i zioła.Wymieszać,a następnie zrobić w masie mięsnej kilka otworów
napełniając je chrzanem,aby powstał "kwiat chrzanowy"po wyjęciu z piekarnika.Formę cwibakową natłuścić i wyłożyć pergaminem,a pi-
-ekarnik nagrzać do 170-180 st.C.Wstawić formę z mielonką do pi-
-ekarnika i piec ok.godziny lub ponad.Wyjąć,ostudzić i wybić mielo-
-nkę,układając formę do góry dnem.