gwiazda01

gwiazda01

Kuchcik
[Przepisów: 2]

mielony - pieczara"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smakołyk. Nie wiem czy tu juz takie cos jest, ale proporcje moje :)

mielony - pieczara"

Składniki:

mielony - pieczara"

 

  • 70 dkg mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • 35 dkg pieczarek

 

  • sól,pieprz,majeranek

 

 

 

Sposób przygotowania:

mielony - pieczara"
Do mięsa mielonego dodać jajko,namoczoną w mleku bułkę,rozdrobniony czosnek.Pieczarki pokroić w kosteczkę,poddusić na tłuszczu ,dodać drobno pokrojoną cebulkę i razem z pieczarkami podsmażyć aż cebulka się zeszkli.Po wystygnięciu dodać do masy mięsnej(bez tłuszczu),dodać przyprawy i natkę pietruszki.Wszystko razem dokładnie wyrobić.Rozgrzać tłuszcz,kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron.