kolczyk15

kolczyk15

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

Mielony w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne doskonale smakują z sosem pomidorowym.

Mielony w kapuście

Składniki:

Mielony w kapuście

 

Sposób przygotowania:

Mielony w kapuście
Z kapusty odciąć kilka liści, resztę główki posiekać. Całość wrzucić na wrzątek, ugotować na półmiękko, odcedzić. Z liści usunąć grube nerwy. Cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, wymieszać z mięsem, rozgotowanymi w kilku łyżkach wody płatkami, jajkiem, natką i przyprawami. Żaroodporne naczynie posmarować olejem, wyłożyć liśćmi kapusty, ułożyć na nich nadzienie, lekko ugnieść. Całość umieścić w garnku do gotowania na parze, gotować ok. 30 minut.