katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mielony z ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotleciki z niespodzianką .

Mielony z ogórkiem

Składniki:

Mielony z ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Mielony z ogórkiem
Bułkę moczymy w mleku. Odciskamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zarabiamy mięsną masę. Przygotowujemy ogórki. Jeśli są duże kroimy, małe zostawiamy w całości. Kawałki masy mięsnej rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy przygotowane ogórki i zasypujemy serem. Formujemy podłużne kotleciki i otaczamy w tartej bułce. Smażymy na rumiano.