Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Mięsko pieczone do chleba

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Często robię taką łopatkę do chleba.

Mięsko pieczone do chleba Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięsko pieczone do chleba

 

  • majeranek - 2 łyżki
  • papryka ostra -1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • łopatka bez kości -1,5 kg

 

Sposób przygotowania:

Mięsko pieczone do chleba
Łopatkę umyć, osuszyć.
Mięso natrzeć solą i pieprzem, obsypać majerankiem.
Odstawić na 1 godz w chłodne miejsce.
Następnie na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć z każdej strony mięso na złoty kolor, wyjąć , ostudzić.
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 190 stop i piec 1 godz.
Gotową łopatkę pokroić w plastry, ułożyć na półmisku.
Mięsko pieczone do chleba
łopatka opsypana przyprawamy i odstawiona w chłodne miejsce.
Mięsko pieczone do chleba
mięso przeszło przyprawamy, a teraz zostaje obsmażane na tłuszczu

Tagi:

beza bezy