Sposób przygotowania:
Mięsko pieczone do chleba
Łopatkę umyć, osuszyć.
Mięso natrzeć solą i pieprzem, obsypać majerankiem.
Odstawić na 1 godz w chłodne miejsce.
Następnie na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć z każdej strony mięso na złoty kolor, wyjąć , ostudzić.
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 190 stop i piec 1 godz.
Gotową łopatkę pokroić w plastry, ułożyć na półmisku.
Mięso natrzeć solą i pieprzem, obsypać majerankiem.
Odstawić na 1 godz w chłodne miejsce.
Następnie na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć z każdej strony mięso na złoty kolor, wyjąć , ostudzić.
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia.
Piekarnik nagrzać do 190 stop i piec 1 godz.
Gotową łopatkę pokroić w plastry, ułożyć na półmisku.