anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Mięsko w słoikach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne mięso jakie kiedyś robiła moja babcia. Można je podawać z chlebem, lub same. Na górze powinna zrobić się cienka warstwa tłuszczu.

Mięsko w słoikach

Składniki:

Mięsko w słoikach

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsko w słoikach
Mięso i oskubki umyć i osuszyć, pokroić w kostkę około 3 cm. Przyprawić solą i pieprzem. Włożyć do słoików, mięsa nie należy ubić w słoiku ma być luźne, do każdego słoika włożyć listek laurowy i ziele angielskie. Dobrze zakręcić. Do garnka wlać wodę włożyć słoiki z mięsem i gotować na bardzo małym ogniu do 5 godzin.