Sposób przygotowania:
Mięsna babka z sosem tatarskim
Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkami i bułką tartą. Dodajemy cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Do mięsa dodajemy również odsączony groszek konserwowy, pokrojoną w kostkę ugotowaną marchewkę oraz sos tatarski.
Całość ponownie wyrabiamy na jednolitą masę. Dno foremki do babki (moja jest silikonowa) wykładamy plastrami wędzonego boczku. Na boczek rozkładamy równomiernie mięso mielone.
Ugotowane, obrane i pokrojone w plastry jajka wciskamy w mięso.
Mięsną babkę pieczemy w 190*C przez 60 minut w nagrzanym piekarniku. Podajemy na ciepło lub na zimno z dodatkiem sosu tatarskiego.
Całość ponownie wyrabiamy na jednolitą masę. Dno foremki do babki (moja jest silikonowa) wykładamy plastrami wędzonego boczku. Na boczek rozkładamy równomiernie mięso mielone.
Ugotowane, obrane i pokrojone w plastry jajka wciskamy w mięso.
Mięsną babkę pieczemy w 190*C przez 60 minut w nagrzanym piekarniku. Podajemy na ciepło lub na zimno z dodatkiem sosu tatarskiego.
SylaUla