Sposób przygotowania:
Mięsne Cannelloni na pomidorowo
Farsz: Pieczarki kroimy w plasterki a cebulę w kostkę i podsmażamy. Następnie dodać mięso mielone, przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć całość ok. 10 minut. Następnie doprawić i dodać do całości ser żółty starty na tarce ( odrobinę zostawić do posypania wierchu zapiekanki). Sos: Na niewielkiej ilości oliwy przesmażyc lekko posiekany czosnek, wlać przecier pomidorowy, dodać przyprawy i zagotować.Surowe rurki nadziewać przygotowanym farszem i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym wcześniej tłuszczem. Następnie wszystkie rurki zalewamy sosem pomidorowym. Muszą być całe zakryte przygotowanym sosem. Zapiekamy pod przykryciem ok. 30 min. w 180 stopniach. W trakcie pieczenie należy sprawdzić czy rurki są w całości pod sosem, w razie potrzeby można dolewać np. bulionu, aby makaron się nie wysuszył i odpowiednio zrobił. Około 10 minut przed końcem wierzch posypać żółtym serem.Smacznego :)