lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Mięsne kuleczki w kubraczkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Fajne smaczne i inne :) Nie mogłam się oprzeć by ich nie zrobić.

Mięsne kuleczki w kubraczkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięsne kuleczki w kubraczkach

 

  • 50 dkg łopatki mielonej
  • 3 łyżki bułki tartej ( namoczonej w 4 łyżkach wody )
  • keczup 4 łyżki
  • sól,pieprz młynek
  • czosnek granulowany
  • imbir 1/2 łyżeczki
  • gotowe ciasto francuskie
  • jajko do posmarowania kulek
  • jako do farszu
  • margaryna 150 gram

Sposób przygotowania:

Mięsne kuleczki w kubraczkach
Mięso mielone przełożyć do miski, ( miałam w kawałku zmieliłam je ),dodać keczup ,bułkę tartą namoczona w 4 łyżkach wody ,przyprawy 9 sól pieprz ,czosnek granulowany i imbir) i dokładnie wymieszać. Mięso podzielić na równe porcje i formować kulki. Kuleczki obsmażyć na margarynie . Ciasto francuskie pokroić w paseczki i owijać kuleczki mięsne ( ostudzone).Rozbełtanym jajkiem posmarować wierzch ciasta francuskiego . Piec w 190 stopniach 35 minut aż ciasto francuskie się zarumieni . Podawać z sosem czosnkowym .
Mięsne kuleczki w kubraczkach
Mięso doprawiamy przyprawami dodajemy jajko i namoczona bułkę tartą nie zapomnijcie o keczupie
Mięsne kuleczki w kubraczkach
Formujemy kuleczki podsmażamy je na margarynie i ostudzone zawiajmy w paseczki z ciasta francuskiego