BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Mięsne paszteciki w naleśniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

paszteciki podane na obiad z czerwonym barszczem to idealne połączenie .

Mięsne paszteciki w naleśniku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsne paszteciki w naleśniku

 

  • ciasto naleśnikowe
  • łopatka-500 g
  • marchewka ugotowana-2-3 sztuki
  • 1 cebula mała
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Mięsne paszteciki w naleśniku
Z ciasta smażymy 8 naleśnikow , zostawiamy 1/2 szkl.ciasta. Obieramy marchew.Mięso podzielone na średnie kawałki gotujemy razem z marchewką .marchew po okolo 10 minutach wyciągamy , mięso dalej gotujemy , sprawdzamy co jakiś czas , czy jest już ugotowane .Gdy będzie już ugotowane , przepuszczamy przez maszynkę do mięsa razem z marchewką .Cebulę obieramy , drobno kroimy i smażymy , dodajemy razem z tłuszczem do mięsa.Doprawiamy , gdy masa jest zbyt sucha , dolewamy trochę mleka .Smarujemy każdy naleśnik , zwijamy , panierujemy w cieście i bułce trtej , smażymy na rumiano .
Mięsne paszteciki w naleśniku
Łopatkę kroimy na średnie kawałki , gotujemy razem z marchewką .
Mięsne paszteciki w naleśniku
Z ciasta naleśnikowego smażymy 8 naleśników.
Mięsne paszteciki w naleśniku
Ostudzone mięso mielimy razem z podsmażoną cebulką .
Mięsne paszteciki w naleśniku
Każdy naleśnik smarujemy masą mięsną , zwijamy i smażymy .