Sabina86

Sabina86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepsze pierogi własnej roboty

Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym

 

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jaja
  • szklanka ciepłej wody
  • olej
  • 0.3 kg ugotowanego mięsa mielonego
  • 0,25 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki śmietany
  • pieprz, sól, vegeta, chili,
  • kostka bulionowa-grzybowa

Sposób przygotowania:

Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym
Mięso mielone doprawić i odstawić do lodówki, w tym czasie z mąki, jaj, ciepłej wody i odrobiny oleju zagnieść ciasto, rozwałkować. Szklanką wykrawać koła, napełniać farszem i lepić pierogi. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, cebule obrać pokroić w drobną kosteczkę, razem podsmażyć. Gdy pieczarki z cebulą będą zarumienione, należy je zalać szklanką zimnej wody, dodać kostkę bulionową i przyprawy, gotować na wolnym ogniu, Pod koniec gotowania dodać do sosu śmietanę, aby sos zgęstniał.
Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym
z mąki, jaj, ciepłej wody i odrobiny oleju zagnieść ciasto, rozwałkować.
Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym
Szklanką wykrawać koła, napełniać farszem i lepić pierogi.
Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym
Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, cebule obrać pokroić w drobną kosteczkę, razem podsmażyć.
Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym
Gdy pieczarki z cebulą będą zarumienione, należy je zalać szklanką zimnej wody, dodać kostkę bulionową i przyprawy, gotować na wolnym ogniu, Pod koniec gotowania dodać do sosu śmietanę, aby sos zgęstniał.