Sposób przygotowania:
Mięsne sakiewki
Kotlety bardzo dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem. FARSZ cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić. Paprykę również pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, zrumienić. Następnie dodać pieczarki i paprykę, udusić na tłuszczu. Do uduszonych pieczarek i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Na środku każdego kotleta nakładać farsz, zwijać w kształt sakiewek, zawiązać nitką. Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem. Przed podaniem usunąć nitki z sakiewek.
![Mięsne sakiewki Mięsne sakiewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-sakiewki-186905.jpg)
![Mięsne sakiewki Mięsne sakiewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-sakiewki-186906.jpg)
![Mięsne sakiewki Mięsne sakiewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-sakiewki-186907.jpg)
![Mięsne sakiewki Mięsne sakiewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-sakiewki-186908.jpg)