Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Mięsne sakiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne sakiewki na każdą okazję

Mięsne sakiewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsne sakiewki

 

  • Kotlety schabowe -7 szt
  • cebula -1 szt
  • koncentrat pomidorowy -2 łyżeczki
  • sól i pieprz
  • pieczarki -30 dag
  • papryka konserwowa kolorowa -3 paski
  • tłuszcz do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsne sakiewki
Kotlety bardzo dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem. FARSZ cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić. Paprykę również pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, zrumienić. Następnie dodać pieczarki i paprykę, udusić na tłuszczu. Do uduszonych pieczarek i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Na środku każdego kotleta nakładać farsz, zwijać w kształt sakiewek, zawiązać nitką. Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem. Przed podaniem usunąć nitki z sakiewek.
Mięsne sakiewki
Z podanych składników został przygotowany farsz
Mięsne sakiewki
Na środku schabu został nałożony farsz zostanie schab zwinięty w kształcie sakiewek
Mięsne sakiewki
Schab został zwinięty sakiewki zostały zawiązane nitką
Mięsne sakiewki
Sakiewki zostały ułożone w naczyniu żaroodpornym