Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mięsne wałeczki z camembertem z zielonym pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne wałeczki wieprzowe nadziane serem camembert z zielonym pieprzem są bardzo fajnym pomysłem na obiad .

Mięsne wałeczki z camembertem z zielonym pieprzem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsne wałeczki z camembertem z zielonym pieprzem

 

Sposób przygotowania:

Mięsne wałeczki z camembertem z zielonym pieprzem
Czerstwą bułkę moczymy w wodzie. Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy odciśniętą czerstwą bułkę i 2 łyżki bułki tartej - wyrabiamy na jednolitą masę. Ser camembert z pieprzem kroimy na niewielkie kawałki. Z mięsa formujemy placuszki wielkości dłoni, układamy po kawałku sera i zawijamy w mięsny wałeczek. Obtaczamy wałeczki mięsne w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia po kilka minut z wszystkich stron.
Mięsne wałeczki z camembertem z zielonym pieprzem
Etap 1 do mięsa wbijamy jajko i doprawiamy solą i pieprzem
Mięsne wałeczki z camembertem z zielonym pieprzem
Etap 2 dodajemy odciśniętą bułkę i bułkę tartą
Mięsne wałeczki z camembertem z zielonym pieprzem
Etap 3 formujemy placuszki mięsne i układamy ser zawijamy w wałeczki
Mięsne wałeczki z camembertem z zielonym pieprzem
Etap 4 obtaczamy wałeczki w bułce tartej i smażymy