katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mięsne zawijańce z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne zawijaski mięsne .

Mięsne zawijańce z dodatkami

Składniki:

Mięsne zawijańce z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

Mięsne zawijańce z dodatkami
Mięso może być od szynki czy łopatki. Byleby dało się rozbić. Plastry mięsa rozbijamy. Oprószmy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Ser kroimy na połowy i kładziemy na każdy plaster mięsa. Paprykę kroimy w słupki, ogórki na ćwiartki i rozkładamy na plastry mięsa. Zwijamy mięso w roladkę. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.