Sposób przygotowania:
Mięsne żeberka pieczone w piekarnikuŻeberka myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy żeberka, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy do zarumienienia. Przekładamy żeberka do naczynia do zapiekania, podlewamy bulionem, oprószamy papryką słodką mieloną, przykrywamy pokrywą i pieczemy w około 200 stopniach przez 80-90 minut. Żeberka po upieczeniu mają być soczyste i rozpadające się.
Odkryjcie też inne przepisy na żeberka >>>
![Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Mięsne żeberka pieczone w piekarniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-zeberka-pieczone-w-piekarniku-296481.jpg)
![Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Mięsne żeberka pieczone w piekarniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-zeberka-pieczone-w-piekarniku-296482.jpg)
![Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Mięsne żeberka pieczone w piekarniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-zeberka-pieczone-w-piekarniku-296483.jpg)
![Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Mięsne żeberka pieczone w piekarniku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/miesne-zeberka-pieczone-w-piekarniku-296484.jpg)