ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Mięsno - warzywne spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne spaghetti wzbogacone o warzywa.

Mięsno - warzywne spaghetti Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsno - warzywne spaghetti

 

Sposób przygotowania:

Mięsno - warzywne spaghetti
Mięso rozdrabniamy widelcem, wrzucamy na patelnię z odrobina oliwy z oliwek. Dodajemy posiekaną cebulę, małe kawałki papryki oraz marchew startą na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem i smażymy na niewielkim ogniu pod przykryciem aż warzywa zupełnie zmiękną. W międzyczasie gotujemy makaron spaghetti w osolonej wodzie. Na porcjach gotowego makaronu układamy porcje mięsa z warzywami. Smacznego!
Mięsno - warzywne spaghetti
Sos wzbogacony o warzywa zawiera cenne składniki odżywcze.
Mięsno - warzywne spaghetti
Mięso mielone można zakupić gotowe lub zmielić samemu, np. z łopatki.
Mięsno - warzywne spaghetti
Warzywa myjemy przed użyciem ze względów higienicznych.
Mięsno - warzywne spaghetti
Nie zapomnijmy mieszać sosu od czasu do czasu podczas smażenia.

Tagi:

mięso