Sposób przygotowania:
Mięsny sos ze śmietanką
Zaczynamy od pokrojenia mięsa w małą kostkę , a cebuli bardzo drobno .Posypujemy je pieprzem, papryką .Smażymy na rumiano mieszając na oleju - dając go tyle ile trzeba zależnie od naczynia jakiego używamy do smażenia ( maksimum 3 łyżki ). .Dołożyć przyprawy ( ziele angielskie, liście laurowe , śliwki i grzyby )Przełozyć go garnka jeśli nie smażyliśmy na patelni Dry Cooker . Wlać 3 szklankami wody .Dusić aż mięso będzie miękkie , a sos odparuje do połowy objętości ( na patelni Dry Cooker wodę dodajemy po 1 szklance , jak odparuje dolewamy następną ).Kiedy mięso jest miękkie wyjmujemy liście laurowe i ziele . Grzyby i śliwki pokroić i dodać do sosu . Rozdrobnić chleb i wsypać do sosu. Wlać śmietankę i dusić żeby chleb się rozklei i zagęścił sos .Jeśli sos jest nadal za rzadki = zagęścic odrobiną mąki rozrobionej z zim,ną wodą . Doprawić do smaku .
Podałam do babki ziemniaczanej ( przepis jest w moim profilu ) .
Podałam do babki ziemniaczanej ( przepis jest w moim profilu ) .
Niuniaczka