Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Mięso gotowane z chlebem i śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

gdy nie mamy co zrobic z miesem z rosolu lub zupy, to ten przepis jest doskonalym rozwiązaniem

Mięso gotowane z chlebem i śmietaną

Składniki:

Mięso gotowane z chlebem i śmietaną

 

  • 30 dag mięsa gotowanego,
  • 1 cebula,
  • szklanka śmietany 30%,
  • skórka z chleba,
  • łyzka margaryny,
  • sól, pieprz, jarzynka

 

Sposób przygotowania:

Mięso gotowane z chlebem i śmietaną
Ugotowane mieso (najlepiej swieżo obrane z czesci koguta z którego gotujemy rosól lub z innego drobiu) kroimy w drobne kawalki. Cebulke kroimy w kostke i smażymy na złoty kolor na margarynie, gdy jest miekka dodajemy mięso, doprawiamy i chwile przesmażamy, wlewamy smietane. Skórke obkrawamy z połowki czerstwego chleba, gdy śmietana zacznie sie gotowac dodajemy do garnka i gotujemy jeszcze 2 minuty. Ważne aby chleb dokładnie nasiąkł śmietanką, jesli jest zbyt mało mozna dolac wiecej, jak kto lubi:) podawac na cieplo.

Tagi:

mięso chleb