Sposób przygotowania:
Mięso i warzywa w ciekawym sosie
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Kabaczka obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Warzywa podsmażyć na łyżce oleju ok 5 minut. Zdjąć z patelni na talerz. Na patelnię wrzucić mięso, rozdrabniać drewnianą łopatką, smażyć ok 5 minut, dodać warzywa, dusić razem. W kubku zmieszać szklankę wody, śmietanę, mąkę, doprawić solą i pieprzem, wsypać zioła. Dokładnie roztrzepać. Sosem zalać warzywa z mięsem, mieszać i gotować od zgęstnienia ok 3minut. Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Sos wyłożyć na ugotowany makaron lub ryż, posypać startym serem.