zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Mięso indycze pieczone w rękawie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne soczyste mięso indycze, dietetyczne,pieczone bez tłuszczu.

Mięso indycze pieczone w rękawie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięso indycze pieczone w rękawie

 

  • Około kilograma mięsa z uda indyczego
  • Łyżka lubczyku
  • Łyżka pieprzu ziołowego
  • Łyżka marynaty staropolskiej do mięsa
  • Łyżka curry
  • Łyżka czosnku w granulkach
  • Łyżka sosu sojowego i octu balsamicznego
  • 50 ml wody
  • Vegeta lub kucharek ( wg smaku)

 

Sposób przygotowania:

Mięso indycze pieczone w rękawie
Mięso dokładnie myję, i przekładam do miski, dodaję 50 ml wody, i przyprawy, lubczyk, pieprz ziołowy, marynatę, curry, czosnek w granulkach, sos sojowy i ocet balsamiczny, można dodać ciut kucharka. Całość dokładnie mieszam , przykrywam folią i wsadzam na co najmniej godzinę do lodówki. Po tym czasie przekładam mięsko do rękawa foliowego, i wkładam do nagrzanego do 180 st.C piekarnika, czas pieczenia 1 godzina . Po upieczeniu przekładam na talerz i podaję z sałatką z zielonych pomidorów.
Mięso indycze pieczone w rękawie
dodaję 50 ml wody, i przyprawy, lubczyk, pieprz ziołowy, marynatę, curry, czosnek w granulkach, sos sojowy i ocet balsamiczny
Mięso indycze pieczone w rękawie
mięso z przyprawami dokładnie mieszam, wkladam na godzinę do lodówki
Mięso indycze pieczone w rękawie
po godzinie przekładam mięsko do rękawa foliowego