Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Mięso indycze w cytrynie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mięso mocno cytrynowe upieczone w worku

Mięso indycze w cytrynie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso indycze w cytrynie

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso indycze w cytrynie
Mięso oczyszczamy i opłukujemy pod wodą. Cytrynę starannie szoruję Z obu cytryn ścieram skórkę na drobnych oczkach. Do sporej miski wyciskam cały sok z dwóch cytryn i skórkę, dolewam olej i przyprawy- mieszam. Do tego dokładam mięso i nacieram je dokładnie z wszystkich stron. Tak zamarynowane mięso odkładam na noc do odstania. Na drugi dzień mięso wkładam do worka. Resztę marynaty przepuszczam przez sitko i to zostanie nam na sitku wcieram na wierzch mięsa. Posypuję też wierzch odrobiną pieprzu i dolewam do worka trochę wody. Całość zawiązuje i piekę przez około 50 minut w temp 180C
Mięso indycze w cytrynie
z czystych cytryn ścieram skórkę i wyciskam sok
Mięso indycze w cytrynie
mięso myję i usuwam błonki by było gładkie i deliktane
Mięso indycze w cytrynie
mięso wkładam do marynaty i starannie nacieram
Mięso indycze w cytrynie
całość piekę w temp 180C przez około 50 minut do 1 godziny

Tagi:

mięso indyk