agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Mięso mielone w bułce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie przygotowane dla 4 osób. Smacznego

Mięso mielone w bułce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięso mielone w bułce

 

  • 2 bagietki
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 250 g sera żółtego
  • 0,5 kg pieczarek
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mięso mielone w bułce
Pieczarki opłukać, pokroić i ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć na durszlaku.Rozgrzać tłuszcz na patelni. Włożyć mięso, pieczarki. Doprawić do smaku. Pod sam koniec smażenia dodajemy ser pokrojony w plastry.Bagietki przekroić na pół i wydrążyć środek, aby było miejsce na włożenie farszu. Do każdej bagietki nakładamy farsz. zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 150 stopni C.
Mięso mielone w bułce
Na zdjęciu przedstawiona jest bułka gotowa do nakładania farszu.
Mięso mielone w bułce
Natomiast na tym zdjęciu widzimy gotowy farsz, którym za chwilę będziemy nadziewać bagietki.