Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Mięso mielone z ryżem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mięso mielone wieprzowe podsmażane z wędzonym boczkiem, cebulą i czosnkiem, z dodatkiem ugotowanego ryżu.

Mięso mielone z ryżem i boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso mielone z ryżem i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczków. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Boczek pokroić w kostkę, lekko zrumienić na rozgrzanym oleju. Do boczku dodać cebulę z czosnkiem, podsmażyć. Do tego dodać mięso, zioła i wszystkie przyprawy. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Do mięsa wlać 2 szklanki wody. Gotować na średnim ogniu bez przykrycia ok. 20 minut. Mięso oprószyć mąką, wymieszać. Do mięsa dodać ryż. Wymieszać, chwilę razem podsmażać.
Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Ugotowany w osolonej wodzie odcedzony i wysypany z woreczków ryż.
Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Pokrojony w kostkę boczek lekko zrumieniony na oleju.
Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Pokrojona cebula i posiekany czosnek dodane do boczku.
Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Mięso mielone dodane razem z ziołami i przyprawami do boczku z cebulą i czosnkiem.