Sposób przygotowania:
Mięso na meksykańską nutkę.
Mięso podzielić na 5 porcji, opłukać i osuszyć.Natrzeć przyprawą do dań meksykańskich, wstawić na 20 minut do lodówki. W międzyczasie pokroić cebule w kostkę, obraną paprykę także.Podsmażyć paprykę, cebulę i pomidory na oleju.Osączyć kukurydze i fasolę czerwoną.Fasolę szparagową krótko obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić i pokroić w 2 cm kawałki.Ogórek konserwowy pokroić w kosteczkę.Wszystkie składniki połączyć, doprawić przyprawą Delikat , papryką słodką i ostrą. Mięso obsmażyć na oleju, podlać wodą i rozpuścić w niej kostki pieczeniowe z papryką, dusić ok.45 minut pod przykryciem. Po 45 minutach połączyć mięso z sosem i dusić do miękkości. Ja podałam z kaszą gryczaną.
msewka
wedith1
Natala1210
Luśka
eli_555