Sposób przygotowania:
Mięso niebo w gębie
Mięso lekko rozbić. skopić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą za:winąc w folię spożywczą i wstawić do lodówki
przynajmniej na pół godziny. Posmarować z obu stron musztardą obtoczyć w mące obrumienić ta tŁuszczll z obu stron. Cebule pokroić na semki. Ziemniaki obraći pokroić w kostkę. Boczek pokroi w drobną kostkę. W formie do zapiekania układać mięso, posypywać ziemniakami i cebulą
oraz posiekaną zieleniną. Zalać rosołem posypać rozdrobnionym boczkiem. Przykryc folią spozywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika (200"C) na 40-45 minut.
Następnie zdjąć folię i lekko przynrmienić.
Podawać najlepiej w tym samym naczyniu.
Smacznego
przynajmniej na pół godziny. Posmarować z obu stron musztardą obtoczyć w mące obrumienić ta tŁuszczll z obu stron. Cebule pokroić na semki. Ziemniaki obraći pokroić w kostkę. Boczek pokroi w drobną kostkę. W formie do zapiekania układać mięso, posypywać ziemniakami i cebulą
oraz posiekaną zieleniną. Zalać rosołem posypać rozdrobnionym boczkiem. Przykryc folią spozywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika (200"C) na 40-45 minut.
Następnie zdjąć folię i lekko przynrmienić.
Podawać najlepiej w tym samym naczyniu.
Smacznego
msewka
Magda2601
msewka
Nigdy nie używałam jej w piekarniku.Na opakowaniu napisane jest by nie narażać jej na wahania temperatur, stąd moje wątpliwości co do zastosowania jej w piekarniku przy 200 stopniach.
Magda2601
msewka
To uściślij to w przepisie, bo wynika z niego że pieczesz pod folią spożywczą przez 40-45 minut a potem dopiero odkrywasz,żeby przyrumienić.Poza tym i tak mam wątpliwości co do użycia folii spożywczej w piekarniku.