Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Mięso niebo w gębie

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Mięso niebo w gębie

Składniki:

Mięso niebo w gębie

 

  • 50 dag kark wki polłrojonej na kotlety
  • 3- 4 spore cebule
  • 75 dag ziemniakow ugotowanych
  • w mundurkach na p łtwardo
  • l0 dag tłustego boczku
  • 2 szklanki rosołu z kostki (war4łvny,
  • grzybowy, drobiowy)
  • wdrzywna przyprawa typu vegetq
  • l łyżka mąki pszennej
  • gurśc posiekanej zieleniny (natka
  • pietruszki, szczypiorek, tymianek)
  • ,ł l, pieprz
  • łnusztarda
  • ,łtlk z cytryny
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Mięso niebo w gębie
Mięso lekko rozbić. skopić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawą za:winąc w folię spożywczą i wstawić do lodówki
przynajmniej na pół godziny. Posmarować z obu stron musztardą obtoczyć w mące obrumienić ta tŁuszczll z obu stron. Cebule pokroić na semki. Ziemniaki obraći pokroić w kostkę. Boczek pokroi w drobną kostkę. W formie do zapiekania układać mięso, posypywać ziemniakami i cebulą
oraz posiekaną zieleniną. Zalać rosołem posypać rozdrobnionym boczkiem. Przykryc folią spozywczą i wstawić do nagrzanego piekarnika (200"C) na 40-45 minut.
Następnie zdjąć folię i lekko przynrmienić.
Podawać najlepiej w tym samym naczyniu.
Smacznego