aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Mięso o smaku pizzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Można podawać z frytkami i surówkami.

Mięso o smaku pizzy

Składniki:

Mięso o smaku pizzy

 

Sposób przygotowania:

Mięso o smaku pizzy
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w paski a następnie w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w średniej wielkości kostkę. Wykładamy je na rozgrzany olej i lekko podsmażamy. Kukurydzę odsączamy. Mięso, pieczarki, kukurydzę, paprykę mieszamy razem. Wbijamy jajko i dodajemy tyle mąki aby masa była lekko gęsta. Masę przyprawiamy. Na rozgrzany olej wykładamy łyżką masę, formując placki tak jak placki ziemniaczane. Smażymy z obu stron na złoty kolor.