BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Mięso pieczone w zalewie z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspaniale smakuje również drugiego dnia, kiedy jest odgrzewane. Pyszny sos z dodatkiem warzyw i mięciutkie mięso.

Mięso pieczone w zalewie z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso pieczone w zalewie z pieczarkami

 

 

 

  • sos:
  • 20 łyżek wody
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 5 łyżeczek octu
  • 5 łyżeczek cukru

Sposób przygotowania:

Mięso pieczone w zalewie z pieczarkami
Mięso pokroić w grubsze plastry. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Pieczarki umyć i obgotować około 10 minut, Następnie pokroić w drobniejsze kawałki. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z pieczarkami. W formie żaroodpornej układać warstwami warzywa i mięso, na przemian do wyczerpania składników. . Składniki sosu zagotować i zalać nią mięso. Wstawić do piekarnika. Piec około 1,5 godziny w 180 st.
Mięso pieczone w zalewie z pieczarkami
pieczarki i cebulę trzeba drobniej pokroić i wymieszać
Mięso pieczone w zalewie z pieczarkami
mięso opruszone przyprawami obsmażam na złoto
Mięso pieczone w zalewie z pieczarkami
w naczyniu żaroodpornym układam warstwami mięso i warzywa
Mięso pieczone w zalewie z pieczarkami
gorącym sosem zalewam mięso i wstawiam do piekarnika