Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Mięso słodko - kwaśne

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso pokrojone na kawałki obsmażyc, dodać pieprz, listek laurowy oraz przesmażoną

Mięso słodko - kwaśne

Składniki:

Mięso słodko - kwaśne

 

  • 450 g wołowiny
  • 1 łyzka masła
  • 1 cebula
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyzki tartego czerstwego chleba żytniego
  • 1 piernik miodowy
  • 1 łyżka 2% roztworu kwasku cytrynowego
  • listek laurowy
  • pieprz
  • przyprawy wg gustu
  • sól

Sposób przygotowania:

Mięso słodko - kwaśne
Mięso pokrojone na kawałki obsmażyc, dodać pieprz, listek laurowy oraz przesmażoną cebulę i dusić około godziny w niewielkiej ilości wywaru. Następnie dodać tarty chleb, piernik, przecier pomidorowy, cukier, roztwór kwasku cytrynowego oraz przyprawy i całość udusić.
Podawać z gotowanymi lub smażonymi ziemniakami.