Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Mięso w sezamie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tak już bywa, że mięso gotowane nie ma zwolenników..np w moim domu.

Mięso w sezamie.

Składniki:

Mięso w sezamie.

 

  • sztuka mięsa-wcześniej ugotowana ( u mnie to pierś z rosołu)
  • jajko do panierowania
  • 2 łyżki sezamu
  • odrobina soli
  • łyżeczka czerwonej przyprawy do mięs

Sposób przygotowania:

Mięso w sezamie.
Ugotowane mięso z zupy wyciągamy i nacieramy przyprawą. Na chwilę odkładamy aby obeschło. Następnie panierujemy...najpierw w jajku a później w sezamie. Na każdą sztukę mięsa przeznaczamy dwie łyżki. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 15 min, chyba że chcemy bardziej zarumienić sezam to dłużej.