mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Mięso w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Brak pomysłu na obiad? Szybki przepis na mięsko.

Mięso w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięso w sosie

 

  • pół kg mięsa wierpowego z koścmi (np żeberka)
  • sos pieczeniowo- kremowy
  • cebula
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mięso w sosie
Mięso dzielimy na małe kawałeczki, zalewamy litrą wody i 1/4 łyżeczki soli i gotujemy do miękkości. Gdy już będzie miękkie przekładamy do wysokiej patelni (razem z wywarem).Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. W pół szklanki wywaru rozkłócamy sos i wlewamy do reszty. Gotujemy jeszcze chwilkę na małym ogniu. Przyprawiamy pieprzem.
Mięso w sosie
Mięso wieprzowe zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.
Mięso w sosie
Gdy już będzie miękkie przelewamy do wysokiej patelni i dodajemy cebulę.
Mięso w sosie
W pół szklanki wywaru z mięsa rozkłócamy sos.
Mięso w sosie
Gotujemy jeszcze chwilkę ciągle mieszając.

Tagi:

mięso sosy