katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mięso w sosie rosołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso do sosu może być z rosołu.

Mięso w sosie rosołowym

Składniki:

Mięso w sosie rosołowym

 

Sposób przygotowania:

Mięso w sosie rosołowym
Mięso myjemy,dzielimy na kawałki , zalewamy niewielką ilością wody i stawiamy do gotowania. Warzywa oczyszczamy, myjemy i dodajemy do mięsa. Gotujemy ok 30 min. Mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości i obtaczamy w mące, lekko obsmażamy na oleju. Podlewamy ciepłym rosołem i dusimy. Mocno przyprawiamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i pokrojoną marchew. Jeśli potrzeba więcej sosu podlewamy więcej rosołem i zagęszczamy mąką.

Tagi:

mięso danie