agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

mięso w warzywach

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

......................... podawać z ziemniakami posypane zieleniną.

mięso w warzywach

Składniki:

mięso w warzywach

 

  • 30 dkg mięsa bez kości
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 2 cebule
  • pół selera
  • pół główki kapusty
  • szklanka zielonego grochu
  • 3 pomidory
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • zielenina

 

Sposób przygotowania:

mięso w warzywach
mięso pokroić w drobną kostkę, obrumienić na części tłuszczu, podlać kilkoma łyżkami wody, dusić pod przykryciem. do miękkiego już mięsa dodać pokrojone w słupki warzywa oraz groszek zielony, ugotować. z pozostałego tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, doprawić mięso. na końcu dodać pokrojone w słupki pomidory, przyprawić do smaku.

Tagi:

mięso beza bezy