Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mięso w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Mięso w ziołach - polecam

Mięso w ziołach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięso w ziołach

 

  • 2 piersi z kury
  • 4 ząbki czosnku
  • zielona pietruszka, koperek (mini kostki)
  • sól
  • oliwa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso w ziołach
Mięso rozbijamy, solimy i układamy w naczyniu przekładając poszatkowanymi ziołami, każdą warstwę polewamy łyżeczką oliwy. Tak przyprawione mięsko można smażyć po o panierowaniu, można też nie panierować i dusić w naczyniu żaroodpornym. Moja wersja jest opanierowana w bułce tartej i jajku. Mięso jest delikatne i soczyste.
Mięso w ziołach
Mięso należy rozbić i zamarynować przez kwadrans
Mięso w ziołach
Po usmażeniu układamy na nim plaster ananasa