gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Mięso wieprzowe duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane mięso podaję do obiadu...

Mięso wieprzowe duszone Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mięso wieprzowe duszone

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe duszone
Mięso myjemy i następnie kroimy na kawałki średniej wielkości. Pokrojone mięso przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny i zostawiamy na dwie godziny, aby mięso przeszło przyprawami. W głębszej patelni roztapiamy margarynę i wkładamy wieprzowinę. Mięso smażymy pod przykryciem do czasu, aż będzie miękkie. (od czasu do czasu podlać wodą i przemieszać mięso, żeby się nie przypaliło). Tak przyrządzone mięso możemy podawać z brokułami i ziemniakami - robiąc sos z wywaru mięsnego.
Mięso wieprzowe duszone
Mięso myjemy i następnie kroimy na kawałki średniej wielkości.