Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso wieprzowe duszone z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mięso wieprzowe duszone w cebuli jest aromatyczne i bardzo smaczne.

Mięso wieprzowe duszone z cebulą

Składniki:

Mięso wieprzowe duszone z cebulą

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso wieprzowe duszone z cebulą
Cebule i czosnek obrać, posiekać, a następnie zeszklić na połowie rozgrzanego tłuszczu. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć mąką i zrumienić na pozostałym tłuszczu. Mięso z cebulą przełożyć do rondla, wlać odrobinę wody, dodać soli i udusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.