Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Mięso z kurczaka w grzybowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Mięso z kurczaka w sosie z leśnych grzybów jest wspaniałe. Podane z ziemniakami lub kaszą i surówką to wyśmienite danie.

Mięso z kurczaka w grzybowym sosie

Składniki:

Mięso z kurczaka w grzybowym sosie

 

Sposób przygotowania:

Mięso z kurczaka w grzybowym sosie
Kurczaka pokroić na porcje, dokładnie umyć, osuszyć, obrumienić na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu, dodać pokrojone grzyby, wymieszać i dusić przez kilka minut. Grzyby połączyć z mięsem, oprószyć solą, podlać odrobiną wody i udusić do miękkości. Do miękkiego mięsa wlać śmietanę, wymieszać, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.