Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka w sosie
Przygotować niezbędne składniki na danie. Filety z kurczaka umyć dokładnie pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do czosnku, w kubeczku wykonać sos, w tym celu oliwę z oliwek połączyć z sokiem z cytryny oraz z magii, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Powstałym sosem zalać pokrojone w kostkę mięso.Całość wymieszać dokładnie aby sos pokrył całe mięso, następnie całość przykryć i wstawić do lodówki na około 2-3 godziny w celu przegryzienia. Rozgrzać tłuszcz na patelni i wyłożyć do patelni mięso i całość podsmażyć. Następnie podlać niewielką ilością wody i dusić całość pod przykryciem. Następnie śmietanę połączyć z musztardę, nabrać odrobinę sosu z potrawy i zahartować sos, wlać do mięsa. Dusić całość do miękkości. Opłukać koperek, osuszyć go i drobno posiekać, posypać po gotowej potrawie.Serwować z kaszą, ryżem lub z makaronem, ewentualnie doprawić do smaku.