Sposób przygotowania:
Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaruETAP 1:
 
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. 
Ajwar wymieszać z musztardą, imbirem i czosnkiem.
ETAP 2:
 
Mięso umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i pieprzem
ETAP 3:
 
Mięso ze wszystkich stron obtoczyć w marynacie, włożyć do miski, szczelnie przykryć folią, odłożyć na 3-4 godziny do lodówki.
ETAP 4:
 
Następnie przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu do pieczenia, skropić rozpuszczonym masłem, zawiązać rękaw, w folii wykałaczką zrobić kilka otworków.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z funkcją góra i dół i piec około 60-70 minut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
