Sposób przygotowania:
Nadziewane pałki kurczaka
Mięso oczyścić pod wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości z mięsa ze wszystkich nóżek. Przyprawić sosem ostrygowym, kardamonem, kolendrą oraz obranym i posiekanym imbirem a także sokiem z połowy limonki. Dobrze wymieszać i włożyć do lodówki. Ananasa obrać i pokroić w paski średniej grubości, a paprykę z cukinią pokroić w podobne paski. Do miejsca po kości w mięsie wkładamy po jednym kawałku ananasa, papryki i cukinii. Kładziemy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 C na 30 min. Podczas pieczenia raz obrócić pałki. Pozostałą limonkę wycisnąć, dodać łyżeczkę miodu i pół łyżeczki cynamonu. Wymieszać dokładnie i 5 minut przed końcem pieczenia posmarować pałki. Jeżeli coś zostanie można resztą posmarować pałki już na talerzu.
Nina W.