Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka w warzywnym sosie
Mięso umyć, osuszyć, przekroić na 2 części, zbić tłuczkiem. Oprószyć przyprawą kucharek, pieprzem, skropić olejem, pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Następnie zrumienić z obu stron na patelni, przełożyć do rondla, wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem około 15 minut. Kalafior ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, odcedzić, podzielić na różyczki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por, czosnek, pieczarki, pokrojoną w kostkę cukinię i kalafior. Warzywa połączyć z mięsem i dusić do miękkości. Pod koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką, papryką i odrobiną wody, zagotować. Przyprawić do smaku sosem sojowym, solą i pieprzem.